header-photo

"BEGA" PAKVIETĖ KLAIPĖDIEČIUS

Uosto kompanijos stengiasi tapti atviros gyventojams. Krovos kompanija "Bega" pakvietė klaipėdiečius į atvirų durų dieną.

Bendrovės atstovas Andrius Juškevičius stebėjosi dideliu gyventojų susidomėjimu. "Kai paskelbėme, jog organizuosime atvirų durų dieną, kasdien sulaukdavau susidomėjusių žmonių skambučių. Informacijos prašė net aplinkinių rajonų žmonės", – teigė A.Juškevičius.

Per atvirų durų dieną kompanijoje apsilankė 112 žmonių iš įmonės bei jų šeimų narių ir 90 miestiečių.

Gyventojams bendrovės technikos ir technologijų direktorius Laimonas Rimkus vaizdžiai pasakojo, kaip vyksta krovos darbai, kokios medžiagos kraunamos kompanijoje, kalbėta apie ateities planus.

Įmonėje apsilankiusieji patys galėjo pamatyti didžiulius "Begos" sandėlius, techniką, kaip kraunamas laivas, bendrovės darbuotojai vaikus pavėžino šilumvežiu.

"Begos" atstovai nevengė ir aštresnių gyventojų klausimų. Klaipėdietė Angelė teigė į atvirų durų dienas atėjusi, nes gyvena visai arti uosto kompanijos – Skinijos gatvėje. "Dažnai jaučiame nemalonų rūgštų trąšų kvapą, susimaišiusį su benzino kvapu. Jis ypač juntamas vakarais", – ieškojo atsakymo, iš kur sklinda nemalonūs kvapai klaipėdietė.

L.Rimkus moteriai pasiūlė pačiai nueiti į sandėlius ir įsitikinti, kad kvapų ten beveik nėra. Daugelis kraunamų medžiagų yra bekvapės.

"Begos" atstovas A.Juškevičius teigė, jog jiems labai svarbu, kad gyventojai žinotų, jog jokių pavojingų medžiagų kompanija nekrauna, viskas atliekama šiuolaikinėmis technologijomis. "Kai žmonės nežino, jiems atrodo, jog krauname nežinia ką. Dabar jie galėjo viskuo įsitikinti patys", – tvirtino A.Juškevičius.

Klaipėdietis Vytautas tvirtino, kad apsilankyti kompanijoje jam buvo įdomu, nes tai uždara teritorija. "Man rūpi, kas čia vyksta, kokie ateities planai. Užtenka, jog Sovietų Sąjungos laikais uostas buvo aptvertas tvoromis ir niekas nežinojo, kas ten vyksta", – kalbėjo Vytautas.

Kiti gyventojai domėjosi ne tik kraunamomis medžiagomis, bet ir teiravosi dėl laisvų darbo vietų.

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija "Bega" atvirų durų dieną organizuoja ne pirmą kartą. Savo teritoriją gyventojams "Bega" atvėrė ir minėdama bendrovės įkūrimo dešimtmetį 2002-aisiais.

Eglė Kasperavičiūtė

Šaltinis: “Klaipėda”, 2009 06 15

Grįžti į naujienų sąrašą