header-photo

Kompanijos “Bega” kroviniai nepriskiriami pavojingųjų kategorijai

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos kompaniją “Bega” išregistravo iš valstybinės reikšmės ir pavojingų objektų registro. Tai padaryta atsižvelgiant ne tik į Lietuvoje taikomus Europos Sąjungos standartus, bet ir į tai, kad “Bega” iš tikrųjų niekada nekrovė, nekrauna ir neplanuoja krauti krovinius, priskiriamus pavojingųjų kategorijai.

“Ne vienerius metus didžiausią “Begos” krovinių dalį sudaro įvairios palaidos ir skystos trąšos. Kiti kroviniai – tai cementas, mineralai, maistinis aliejus ir žemės ūkio produktai, soda, cukraus žaliava, žaliava maisto produktų pakuotėms gaminti. Mes pirmieji tarp Baltijos uostų kompanijų dar 2001 m. įdiegėme integruotą kokybės valdymo ir aplinkos apsaugos valdymo sistemą, šie sertifikatai galioja iki 2010 metų. Saugus gamtą ir aplinką tausojantis darbas, modernios ir saugios krovos technologijos bei technika – tai šiandieninis “Begos” veidas ir galimybės”, - sako kompanijos generalinis direktorius Aloyzas Kuzmarskis.

Praėjusiais metais visiškai įsisavinta pietinė ir centrinė kompanijos “Bega” teritorija. Čia išdėstyti sandėliai, iškrovimų stotys, talpos, pastatyti geležinkelių ir automobilių keliai.

2000 m. uosto krovos darbams nuspręsta įsisavinti kompanijos teritorijos šiaurinę dalį, kurioje buvo celiuliozės-kartono gamykla (apie 15 ha), čia jau investuota apie 50 mln. litų. 2007-2008 metais šioje dalyje neliko senųjų statinių ir teritorija parengta uosto investicinei programai įsisavinti.

Šiemet tęsiamas kompanijos teritorijos šiaurinės dalies įsisavinimas, truksiantis apie 5 metus.

Grįžti į naujienų sąrašą