header-photo

KOMPANIJOJE “BEGA” - DAR DVI DEŠIMTYS DARBO VETERANŲ

Jūrų krovinių kompanijoje “Bega” buvo pagerbti darbo veteranai, kompanijoje išdirbę 10 metų.

Darbo “Begoje” dešimtmetį minėjo net 21 darbuotojas. Kompanijoje visada vertinami kvalifikuoti, profesionalūs darbuotojai, tad skaičiuojant įptasta skaičių ir faktų kalba verta pastebėti, kad visų darbuotojų statistinis amžiaus vidurkis viršija 40 metų. Šiuo metu kompanijoje dirba 285 darbuotojai, iš jų net 118 jau peržengė darbo “Begoje” dešimtmetį.

Daug ar mažai dešimtmetis vienoje darbovietėje – sunku įvertinti, tačiau kompanija “Bega” – Lietuvos atkurtos nepriklausomybės kūdikis, bendrovė įkurta 1992 metais. Šiemet 17-uosius veiklos metus skaičiuojančioje kompanijoje 15 darbuotojų darbo laikas “Begoje” viršija 15 metų.

Pasak “Begos” generalinio direktoriaus Aloyzo Kuzmarskio, viena kompanijos sėkmingo darbo priežasčių – nuolatinis dėmesys darbuotojams. Darbuotojų vestuvės, vaikučių gimimas ar jų palydos į pirmąją mokyklos klasę, skatinimas atsisakyti cigarečių ir kalėdinės dovanos – visa tai tapo lyg ir įprastais kompanijos socialinės politikos, rūpinimosi darbuotojais dalykais. Tradicija tapo ir darbo veteranų pagerbimas šventinių vakarų metu, į kuriuos kviečiami darbuotojai su šeimomis.

Dėkodamas už ilgametį darbą “Begos” generalinis direktorius A.Kuzmarskis sakė, kad moderniausia technika, didžiausi terminalai, kuriais gali didžiuotis kompanija, nedirbo ir nedirbs be žmonių, kurių profesionalumas, kvalifikacija, atsakingas požiūris į darbą užtikrina saugų krovinių tranzitą Klaipėdos uoste.

Šventiniame vakare buvo pagerbti kompanijos “Bega” darbuotojai: dokininkai mechanizatoriai Marijus Aukštuolis, Juozas Butvydas, Saulius Giedraitis, Edgaras Latvėnas, Vidmantas Litvinas, Aleksej Pataškin ir Stasys Simutis, apsaugos darbuotojai Vytautas Adomaitis ir Raimondas Razmus, apskaitininkės Vaclava Kožokaru ir Aldona Skutulienė, valytoja Nijolė Drazdauskienė, traktorininkas Vincas Brazdeikis, manevrinių darbų tvarkdarys Mangirdas Kubilius, vyr. energetikas Deimantas Tiriūnas, ekspeditorė Margarita Varnienė, kranininkė Svetlana Michejeva, šaltkalvis remontininkas Petras Kuzmickis, elektrikas Petras Mačernis, darbininkas suvirintojas Valerij Pivovarov ir kranų šaltkalvis remontininkas Stanislovas Strumyla.

Veteranų pagerbimo tradicija bus tęsiama ir toliau.

Bega” nuolat priglaudžia ir jaunus, perspektyvius darbuotojus. Čia kasmet praktiką atlieka Klaipėdos universiteto ir kitų aukštųjų mokyklų studentai, o tie, kurios pasirenka kompanijos vadovybė, tampa puikiais specialistais.

Lietuvos ekonomikai įžengus į sunkmetį, kompanijoje “Bega” per pastarąjį pusmetį dėl etatų mažinimo neatleistas nė vienas darbuotojas.

Grįžti į naujienų sąrašą