header-photo
post-39

KOMPANIJOS “BEGA” PARAMA VAIKŲ LIGONINEI

Kompanijos “Bega” parama Vaikų ligoninei

Uostamiesčio dienraštis “Klaipėda” informavo, kad jūrų krovinių kompanija “Bega” miesto Vaikų ligoninei padėjo įsigyti naują arterinio kraujospūdžio monitoringo aparatą.

Diagnostiką pagerins dovana

Klaipėdos vaikų ligoninė džiaugiasi, kad nuo šiol hipertonijos diagnostika pagerės – Klaipėdos jūrų krovinių kompanija "Bega" padovanojo naują 24 valandų arterinio kraujospūdžio monitoringo aparatą.

Ankstyvąją hipertoniją padeda išsiaiškinti 24 valandų arterinio kraujospūdžio monitoringas. Vienkartinis kraujospūdžio matavimas vaikui sukelia stresą, tad duomenys būna netikslūs.

Mažas monitorius pakabinamas pacientui ant krūtinės, o ant rankos uždėta manžetė kraujospūdį matuoja visą parą. Aparatas vaikui nesutrukdo įprasto gyvenimo ritmo, o paslėpto po drabužiais aplinkiniai jo gali ir nepastebėti.

Po paros aparatas išsijungia pats. Duomenys vėliau perkeliami į kompiuterį, kur vertinami pagal įvestą atitinkamą programą.

Šis aparatas tinka bet kokio amžius pacientams. Jauniausias ligonis, kuriam visą parą matuotas kraujospūdis, buvo vos metų.

Išlaisvino nuo rūpesčių

Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė minėjo, kad anksčiau turėtas ir nuo 1999 m. kasdien naudotas aparatas susidėvėjo. Vietoj jo nupirktas naujas, tačiau tinkanti senoji kompiuterinė įranga leido perpus sutaupyti. Naujas 24 valandų arterinio kraujospūdžio monitoringo aparatas kainuoja 14 tūkst. litų.

K.Bobianskienė džiaugėsi, kad "Begos" dovana išlaisvino ir nuo papildomų problemų – panorus įsigyti šį aparatą ligoninei būtų prireikę skelbti konkursą, o tai atimtų daug laiko.

"Esu laimingas, kad galiu padėti ligoninei, o ši – jauniesiems ligoniams", – sakė "Begos" generalinis direktorius Aloyzas Kuzmarskis.

Kompanija "Bega" Vaikų ligoninę remia beveik dešimt metų.

(Dienraščio “Klaipėda” informacija)

Grįžti į naujienų sąrašą