header-photo
post-52

KJKK „BEGA“ VEIKLA ATITINKA KOKYBĖS VALDYMO STANDARTUS

Klaipėdos jūrų krovinių kompanijoje „Bega“ įdiegtos integruotos kokybės valdymo ir aplinkos apsaugos vadybos sistemos priežiūros auditą atlikę kompanijos "Lloyd's Register" padalinio Lietuvoje atstovai konstatavo, kad „Begos“ veikla atitinka standartų ISO 9001:2008 ir ISO 14 001:2004 reikalavimus ir rekomendavo tęsti sertifikavimą.

“Bega” dar 2001 metais viena pirmųjų tarp Baltijos jūros uostų kompanijų sertifikavo ir įdiegė minėta sistemą savo veikloje. Be kitų jos patikrinimų, kasmet atliekamas sistemos priežiūros auditas.

Dvi dienas kompanijos darbą stebėję UAB "LRQA Lietuva" (Lloyd's Register Quality Assurance) atstovai preliminariose išvadose nurodė, kad sistema „Begoje“ veikia gerai. Tiesa, atkreiptas dėmesys į tai, kad praktinė kompanijos veikla, technologijos yra smarkiai pažengusios į priekį ir jau „aplenkusios“ sistemos dokumentaciją. Todėl kai kurių veiklos procedūrų aprašymus reikėtų patobulinti ir adaptuoti esamai situacijai.

Pasak KJKK „Bega“ vadovybės atstovo kokybei, Ekspedijavimo grupės vadovo Narūno Seniučio, šiuo metu kompanija diegia informacines procesų valdymo sistemas ir kai tai bus padaryta, nebeliks ir auditorių įvardytų trūkumų.

Grįžti į naujienų sąrašą