header-photo
post-47

KOMPANIJOS „BEGA“ RŪPESTIS – ŠVARA IR UOSTE, IR MIESTE

Šeštadienį visoje Lietuvoje šurmuliavę švaros akcijos dalyviai dar kartą įrodė, kad visuomeninės iniciatyvos  gali daug ką pakeisti pozityvia linkme. Kita vertus, tai ženklas, kad įvairios bendruomenės nori ir gali pačios pasirūpinti savo aplinka, tačiau tai dar nėra žmonėms įaugę į kraują ir vis dar reikia įvairių paraginimų.

Apie šimtą Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ darbuotojų kartu su savo šeimų nariais šeštadienį taip pat dalyvavo visuotinėje talkoje uostamiestyje, tačiau ji tik vainikavo nuo balandžio pradžios bendrovės žmonių jau atliktus ar dar numatytus aplinkos tvarkymo darbus.

Kaip ir kiekvieną pavasarį, KJKK „Bega“ pasirūpino teritorijos tarp Minijos gatvės ir uosto tvarka bei švara: ne tik surinktos ir į specialius konteinerius sudėtos šiukšlės, senos padangos, bet ir, gavus savivaldybės leidimą, sutvarkyti želdiniai - nugenėti medžiai ir krūmai, pašalinti išpuvę ir estetinį vaizdą darkę ar pavojų jau kėlę augalai.

Savo pavyzdžiu kompanija „Bega“ stengiasi užkrėsti ir kaimynus. Kai kurie jų atsiliepia į uostininkų kvietimą ir taip pat prisideda prie bendros aplinkos tvarkymo.

Žinia, „Bega“  jau daugiau nei dešimtmetį rūpinasi teritorija ir pačiame miesto centre, Danės skverelyje, kur prižiūri ir eksploatuoja vieną iš miesto fontanų. Ir šiemet jis tradiciškai bus paleistas Motinos dienai, tačiau iki tol kompanijos darbuotojai pasirūpins ne tik fontano paruošimu eksploatacijai, bet ir aplinka: įmonė jau nupirko gėlių daigų, kurie, nelaukiant, kol to imsis savivaldybė, bus pasodinti skverelyje esančiose klombose.

KJKK „Bega“ generalinio direktoriaus Aloyzo Kuzmarskio teigimu, tvarka darbo ar gyvenamojoje vietoje – kasdienė kiekvieno žmogaus pareiga ir rūpestis, tačiau kartu bendruomenės turėtų nuolat prisiimti atsakomybę ir už aplinką, kuri supa jų darbovietes ar namus.

Tokią socialinę atsakomybę skatina tiek minėtos visuomeninės iniciatyvos, tiek socialiai atsakingas verslas, galintis ir turintis savo pavyzdžiu formuoti tiek savo darbuotojų, tiek visos visuomenės požiūri  į savo aplinką

Kita vertus, tai nereiškia, kad atsakingos tarnybos gali nevykdyti savo funkcijų. Suprantama, viena savivaldybė nepajėgi visko aprėpti, tačiau jos tarnyboms tinkamai atliekant savo pareigas bei sulaukiant privačių ar visuomeninių iniciatyvų pagalbos, mieste galima užtikrinti tvarką.

 

 

 

 



Grįžti į naujienų sąrašą