header-photo
post-70

KOMPANIJOS „BEGA“ PRIŽIŪRIMAS FONTANAS MIESTĄ GAIVINS JAU PENKIOLIKTĄ SEZONĄ

Gegužės 1-osios išvakarėse apie Klaipėdoje įsitvirtinusį šiltąjį metų sezoną tradiciškai paskelbė Danės skverelyje vėl atgijęs vienas didžiausių ir gražiausių fontanų uostamiestyje. Tai – tradicinė Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ dovana miestui ir miestiečiams artėjančios Motinos dienos proga.

Po to, kai šis nuo 1976 metų veikęs fontanas 1998-aisiais „Begos“ iniciatyva buvo atgaivintas, savo įsipareigojimą miestui jį prižiūrėti kompanija vykdo jau penkioliktą sezoną iš eilės.

Pagal pasirašytą sutartį su Klaipėdos miesto savivaldybe, kompanija „Bega“ Danės skvero fontanu rūpinasi šimtu procentu, t.y. paruošia jį sezonui, sezono metu jį eksploatuoja ir padengia visas eksploatacines išlaidas, o jo pabaigoje vėl sutvarko įrenginį ir paruošia žiemai.

Pasak už fontano priežiūrą atsakingo kompanijos „Bega“ Krovinių terminalo priežiūros mechaniko Andriaus Bagdono, šiemet prieš sezoną teko išsukti, išvalyti ir perdažyti purkštukus, paremontuoti fontano dugną, renovuoti siurblį, paklijuoti kai kur atkibusias marmuro plyteles, viską išvalyti ir išplauti.

Tai – kasmetiniai paruošiamieji darbai, kuriuos „Bega“ atlieka savo jėgomis ir lėšomis. Beje, per penkiolika fontano priežiūros metų kompanija jį yra ir iš esmės rekonstravusi.

Kompanijos „Bega“ vadovybė teigia ir ateityje neketinanti atsisakyti įsipareigojimo prižiūrėti Danės skvero fontaną, juolab kad jos pavyzdžiu yra pasekusios dar kelios Klaipėdos įmonės ir šios iniciatyvos dėka buvo atgaivintas ne vienas miesto fontanas.

Kartu bendrovė tikisi, kad atsakingos tarnybos atkreips dėmesį į nusidėvėjusią Danės skverelio dangą, suoliukus ir inicijuos jų sutvarkymą, idant klaipėdiečių mėgstamas parkas taptų dar patrauklesnis jų susibūrimams ir poilsiui.

Grįžti į naujienų sąrašą