header-photo
post-106

„BEGOS“ DARBUOTOJAMS – IŠSKIRTINIS DĖMESYS

Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ kolektyvas prieššventiniu laikotarpiu buvo pamalonintas išskirtiniu bendrovės, Klaipėdos uosto bei miesto vadovų dėmesiu, o taip pat - įspūdingu šventiniu koncertu, kurio metu tradiciškai buvo apdovanoti šios įmonės darbo veteranai.

Kompanijos „Bega“ veikla pradėjo skaičiuoti jau trečiąjį veiklos dešimtmetį. Pirmieji šio naujo etapo metai bendrovei buvo itin sėkmingi: 2013-aisiais „Bega“ užfiksavo didžiausią krovos rezultatą per visą įmonės istoriją. Palyginti su praėjusiais metais, kompanijos krovos apimčių augimas viršijo 10 proc.

Pasitinkant artėjančias Kalėdas bei Naujuosius metus kompanijos „Bega“ darbuotojams bei jų šeimų nariams surengtame šventiniame renginyje  buvo akcentuojama, kad šiuos rezultatus lėmė ne tik laiku padarytos investicijos bei sukurti nauji krovos pajėgumai, bet svarbiausia – sutelktas kompanijos kolektyvo darbas bei kiekvieno darbuotojo indėlis į bendrovės veiklą.

Savo ruožtu kompanija stengiasi įvertinti bei skatinti savo darbuotojus ne tik mokėdama konkurencingą, gerokai didesnį nei šalies vidurkis atlyginimą, bet ir teikdama patrauklius socialinių garantijų paketus, kurie kasmet yra vis atnaujinami ir papildomi. Be jau įprastų naudų, ateinantiems metams „Begos“ darbuotojai apdrausti sveikatos draudimu, iš kurio darbuotojams bus apmokamos jų pasirinktos tam tikros sveikatos priežiūros bei sveikatinimo paslaugos.

Jauni specialistai randa vietą „Begoje“

Šiuo metu bendrovėje dirba 335 darbuotojai. Išskirtinis „Begos“ personalo politikos bruožas yra tas, kad daugiausiai naujų darbuotojų į kompaniją ateina dar būdami studentais, atlikdami gamybinę praktiką. Vėliau jiems yra sudaromos sąlygos tęsti darbą bendrovėje, išbandyti save įvairiose įmonės tarnybose ir siekti karjeros. Būtent tokiu būdu „Begoje“ įsitvirtino dauguma dabartinių padalinių, skyrių vadovų, tarp jų  –  kompanijos Technikos ir technologijų direktorius Laimonas Rimkus, jo pavaduotojas Mantas Kazlauskas, Statybos remonto tarnybos viršininkas Robertas Gedraitis, vyr. mechanikas Mindaugas Šverys, Ekspedicinės grupės vadovas Narūnas Sieniutis, Geležinkelio tarnybos viršininkas Šarūnas Juodelis ir daugelis kitų.   

 

„Bega“ turi tradiciją kasmet pagerbti 10 metų bendrovėje išdirbusius darbuotojus. Šiemet tokių buvo aštuoniolika, ir didelė dalis jų – jauni specialistai, baigę mokslus Klaipėdoje, atradę savo vietą kompanijoje ir nesidairantys į šalies sostinę ar užsienį. Tai ypač akcentavo šventiniame „Begos“ renginyje gruodžio 15 d. dalyvavęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, pabrėžęs kompanijos indėlį į jaunų žmonių užimtumo, praktikos ir karjeros galimybių kūrimą ir plėtrą uostamiestyje.

Padėkos – už darbus uostui ir miestui

Taip pat miesto meras pasinaudojo proga Klaipėdos savivaldybės padėkos raštais pagerbti darbuotojus, kurie tiesiogiai prisideda prie tų kompanijos „Bega“ darbų, kurie yra skirti miesto gražinimui, jo tvarkymui ir puoselėjimui. Žinia, bendrovė nuo 1998 m. prižiūri ir eksploatuoja miesto fontaną Danės skverelyje.

Kompanijos „Bega“ elektrikas Aleksas Paldavičius sezono metu kiekvieną rytą ir vakarą atvyksta prie fontano ir atlieka būtinus jo priežiūros bei eksploatacijos darbus. Jam talkina šaltkalvis elektrikas Arūnas Montvilas, šaltkalvis remontininkas Danielius Liaudanskis, valytoja Julita Butvydienė – šie žmonės už savo darbus miestui sulaukė malonaus Klaipėdos miesto vadovo dėmesio bei padėkos.

Šiltus žodžius „Begos“ kolektyvui ir jo svariam indeliui į Klaipėdos uosto veiklą, augančias jo galimybes bei rezultatus skyrė ir renginyje dalyvavęs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus. 

Pagarba darbo veteranams

2012-ųjų pabaigoje kompanijai „Bega“ palydint jubiliejinius – 20-uosius - veiklos metus, gimė nauja tradicija – pagerbti bei apdovanoti tuos darbuotojus, kurie įmonėje dirba 20 metų. Pernai tokių, kurie „Begoje“ dirbo nuo pat jos įkūrimo pradžios, buvo keturi. Šiemet 20 metų darbo bendrovėje sukaktį šventė jau 9 veteranai: dokininkai mechanizatoriai Algirdas Benetas, Albinas Brazinskas, Artūras Fartuškevičius, šaltkalviai remontininkai Jonas Jocius, Kazys Skutulas, Terminalų vadovas Rytis Rutkauskas, Šilumvežio mašinistas brigadininkas Ramutis Luotė, apskaitininkė-dispečerė Stanislava Gintalienė, vyresnė buhalterė Danutė Birutė Butkienė. Jiems įteikti padėkos ir atminimo medaliai, piniginės premijos.

Prieš šventes neliko be dėmesio ir visi kiti „Begos“ darbuotojai – jiems tradiciškai įteiktos Kalėdinės premijos bei dovanos, visas kolektyvas su šeimų nariais buvo pakviestas į specialiai jiems Klaipėdos koncertų salėje surengtą šventinį koncertą, kuriame pasirodė garsūs Lietuvos atlikėjai - Merūnas Vitulskis, Egidijus Sipavičius, Lina Rastokaite, Šorena, Kastytis Kerbedis.   

 

Grįžti į naujienų sąrašą