header-photo
post-107

KOMPANIJAI „BEGA“ – SĖKMINGAI DIRBANČIOS ĮMONĖS APDOVANOJIMAS

Gruodžio 20 d. Lietuvos Nacionalinėje Filharmonijoje Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK)  šventiniame Kalėdiniame renginyje pagerbė nusipelniusius šalies žmones bei įmones. Renginyje įteikti įvairių nominacijų apdovanojimai, tarp jų – Sėkmingai dirbančios įmonės, kuria šiemet pripažinta ir Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“.

Iš viso trijose – didelių, vidutinių ir mažų įmonių - grupėse LPK prezidentas Robertas Dargis bei Ūkio ministras Evaldas Gustas apdovanojimus už sėkmingą veiklą 2013 metais įteikė vertinimo komisijos atrinktoms 34 įmonėms. Pervežimo paslaugų bei krovos darbų sektoriuje buvo apdovanotos AB „Lietuvos geležinkeliai“ ir kompanija “Bega”.

Sėkmingai dirbančios įmonės buvo vertinamos pagal produkcijos ir paslaugų apimtis, pelningumą, investicijas į gamybą, eksporto apimtis, darbo našumo rodiklius ir kitus papildomus kriterijus.

2013-ieji kompanijai „Bega“ buvo išskirtiniai dėl kelių priežasčių. Šiemet buvo visiškai užbaigtas vienas iš investicijų programos 2010-2020 metams etapų – pradėtas eksploatuoti Universalus žemės ūkio produktų krovos terminalas su geležinkelio ir autotransporto iškrovimo-pakrovimo stotimi, nutiestais naujais geležinkelio ruožais, autokeliais, įdiegtomis moderniomis krovos technologijomis ir kitais priklausiniais. Be to, šių metų pradžioje valstybinė komisija priėmė naujas krantines – pirsą, kuris buvo statomas pagal Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos investicijų programą.

Šios investicijos iškart pradėjo „dirbti“ ir duoti grąžą. Prie naujųjų krantinių  – pirso – šiemet buvo priimta ir pakrauta bei iškrauta visą eilę didelio tonažo „Panamax“ ir „Post Panamax“ tipo laivų, taip pat ir mažesnių sausakrūvių. Atsiradus naujiems krovos pajėgumams ir technologijoms, kompanija „Bega“ galėjo išplėsti savo teikiamų paslaugų, perkraunamų krovinių bei partnerių ratą. Tai lėmė, kad šie metai kompanijai tapo rezultatyviausi perkrautų krovinių atžvilgiu per visą bendrovės veiklos istoriją. 2013 m. kompanijos „Bega“ krovinių apyvartos augimas sudarė apie 10 proc.

Grįžti į naujienų sąrašą