header-photo
post-98

KOMPANIJOS „BEGA“ KOLEKTYVĄ STIPRINA SPORTAS IR AKTYVUS LAISVALAIKIS

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“ surengė tradicinę vasaros išvyką savo darbuotojams ir jų šeimų nariams. Šįkart bendrovės kolektyvas šiltą rugpjūčio savaitgalį aktyviai leido laiką Nidoje, kur dalyvavo nuotykių ralyje „Dingęs karalienės Luizės portretas".

Kompanija „Bega“ ypač daug dėmesio skiria darbuotojų sveikatingumo skatinimui ir sveiko gyvenimo būdo propagavimui. Be kitų iniciatyvų ir priemonių (pavyzdžiui, 100 litų kasmėnesinio priedo prie atlyginimo nerūkantiems darbuotojams), bendrovėje veikia sporto klubas, kuriam vadovauja Geležinkelio tarnybos viršininkas Šarūnas Juodelis. „Begos“ sportininkų komandos kasmet dalyvauja uosto kompanijų spartakiadoje, kitose vietinėse ir tarptautinėse varžybose, turi sąlygas nemokamai sportuoti ir rengtis varžyboms ar tiesiog palaikyti gerą fizinę būklę.

Atsidėkodama už sporto aikštelėse pasiektus rezultatus (praėjusį sezoną tradicinėje Uosto įmonių spartakiadoje iškovota prizinė 3-oji vieta) bei „Begos“ vardo garsinimą, įmonės vadovybė kolektyvui su šeimomis kasmet dovanoja vasaros išvyką, kurios metu darbuotojai ne tik ilsisi, bet ir varžosi įvairiose rungtyse.

Šiemet tokia išvyka surengta į Nidą, kur „Begos“ kolektyvas, susiskirstęs į 7 komandas, įveikė VšĮ „Irklakojis“ organizuojamą nuotykių ralį „Dingęs karalienės Luizės portretas“.   Šio ralio esmė - kuo greičiau nukeliauti į šaradomis užšifruotus punktus, išdėstytus visoje Nidoje, šiuose taškuose teisingai atlikti užduotis ir surinkti „dingusio“ karalienės Luizės portreto fragmentus.

Komandoms teko įveikti distancijas irkliniu katamaranu, elektrinėmis riedlentėmis, plaukiant kanoja ant vandens parašyti įmonės pavadinimą „BEGA", kopose į dangų pakelti aitvarus, patirti begalę kitų nuotykių.

Geriausiai tai sekėsi padaryti komandai, kurios pagrindą sudarė vyr. mechanikas Mindaugas Šverys ir ekspeditorius Aidas Zorys bei jų šeimų nariai. Ši komanda tapo nuotykių ralio nugalėtoja. Be dovanų neliko ir kitos komandos, pasižymėjusios atskirose rungtyse.

Pasak kompanijos „Bega“ sporto klubo vadovo Š. Juodelio, visai netrukus prasidės naujas varžybų sezonas, rugsėjo pabaigoje startuos tradicinė Uosto įmonių darbuotojų spartakiada, kurioje „Begos“ sportininkai sieks išsilaikyti prizinėse vietose.

Š. Juodelio teigimu, sportuojantys darbuotojai ne tik palaiko gerą fizinę būklę, yra aktyvūs, bet ir, kartu sportuodami ar aktyviai ilsėdamiesi, siekdami sportinių rezultatų, gerina tarpusavio santykius ir bendrą atmosferą darbe.

Grįžti į naujienų sąrašą