header-photo
post-116

„BEGA“ PASIRUOŠUSI PRIIMTI LAIVUS SU DIDŽIAUSIA GRIMZLE

Pirmomis birželio dienomis prie kompanijos „BEGA“ krantinių bus švartuojamas „Panamax“ tipo laivas „Q IOANARI“ su 13,2 metrų gramzda. Šis 229 m ilgio, 32 m pločio laivas iš Maroko gabena fosfatų žaliavą. Iš viso jis atgabens netoli 70.000 t krovinio, ir tai bus pirmas laivas su tokia didžiausia leistina gramzda ir tokiu kiekiu krovinio, priimtas prie pietinės uosto dalies krantinių.

Tokia galimybė atsirado atlikus gilinimo darbus prie 69-70 krantinių. Jos jau buvo statomos vertinant, kad anksčiau ar vėliau prie jų bus gylis per 14 metrų, tad krantinių rekonstrukcijos neprireikė, užteko nukasti gruntą ties jomis. Didžiausia leidžiama laivų švartavimo grimzlė čia bus 13,2 metro.

Pastaruoju metu buvo atliekami baigiamieji darbai ir prie naujojo pirso - 66a ir 67a krantinių, kur bus užtikrintas 14,4 m gylis, taip pat leisiantis priimti laivus su 13,2 metrų grimzle. Naujasis pirsas kompanijai "Bega" yra itin svarbus. Čia veikia žemės ūkio produktų skirstymo centras - atplaukia dideli "Panamax" laivai, per jį eksportuojami lietuviški grūdai.

Šio metu jau ruošiamasi ir 67-68 krantinių rekonstrukcijai, po kurios gylis prie jų bus 14,5 metro. Darbus planuojama pradėti šiais metais. Kompanija "BEGA" prie 67 ir 68 krantinių planuoja įrengti birių medžiagų eksporto-importo terminalą. Rekonstravus šias krantines,  krovinių srautą vien per jas planuojama padidinti nuo 1 iki 1,5 mln. tonų per metus.

Grįžti į naujienų sąrašą