header-photo
post-117

KOMPANIJAI „BEGA“ – RŪPESTINGIAUSIOS ĮMONĖS TITULAS

Finišavus dienraščio „Klaipėda“ skelbtiems Rūpestingiausios įmonės rinkimams, paaiškėjo, kad šiemet šis garbingas titulas atiteko Klaipėdos jūrų krovinių kompanijai „Bega“.

Pelnytą Rūpestingiausios įmonės apdovanojimą kompanijos generaliniam direktoriui Aloyzui Kuzmarskiui įteikė dienraščio „Klaipėda“ vyr. redaktorius Saulius Pocius

Tokius rinkimus laikraštis organizavo trečius metus iš eilės. Praėjusiais metais nugalėtojų laurus nuskynė bendrovė „Gridin's Group“, užpernai – „Klaipėdos duona“.

Šie metai išsiskyrė konkurse dalyvavusių įmonių gausa bei aktyviu balsavimu. „Balsavimas stebino aktyvumu, vyko permaininga kova, o 9 tūkst. 421 balsą surinkusi ir nugalėtojų laurus nuskynusi bendrovė „Bega“ įrodė, kad yra labiausiai savo darbuotojais Klaipėdoje besirūpinanti įmonė“, – sakė dienraščio „Klaipėda“ rinkodaros projektų vadovė Monika Saltonė.

Anot jos, norėdami užtikrinti skaidrų ir sąžiningą konkursą, organizatoriai visus pastebėtus kompiuterinėmis programomis sukurtus dirbtinius balsus anuliavo.

Turtas – žmonės

Dienraščio „Klaipėda“ atstovų pasveikintas Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ generalinis direktorius Aloyzas Kuzmarskis neslėpė džiugių emocijų ir pripažino, kad garbingas įmonės įvertinimas jam buvo maloni staigmena.

„Pats didžiausias kiekvienos įmonės turtas yra darbuotojai, kuriais būtina rūpintis. Jokia milijonus litų kainuojanti technika negali atstoti savo darbą puikiai išmanančio žmogaus. Kiekvieną dieną vadovaujuosi paprastu principu – negyventi tik šia minute ar rytojumi, o nuolat stengtis matyti tolimesnę ateitį. Tokios nuostatos turėtų laikytis ne tik kiekvienas vadovas, bet ir visa visuomenė“, – teigė A.Kuzmarskis.

Darbuotojams – garantijos

Anot jo, 2013 metais kompanija „Bega“ įdiegė naują darbuotojų skatinimo priemonę – įmonės darbuotojus aprūpino sveikatos draudimu, todėl dirbantiesiems apmokamos jų pasirinktos sveikatos priežiūros paslaugos: įvairaus pobūdžio gydymas, odontologijos paslaugos, ortopedinė įranga, kontaktiniai lęšiai ir akiniai, sanatorinis reabilitacinis gydymas. Šiais priemonei įgyvendinti bendrovė per metus skiria 300 tūkst. Lt.

A.Kuzmarskis pasakojo, kad „Begoje“ kasmet pagerbiami ir apdovanojami įmonės veteranai – jiems įteikiami padėkos ir atminimo medaliai bei piniginės premijos.

Draugišką įmonės atmosferą kuria ir kartu pažymimos šventės. Kasmet per didžiąsias žiemos šventes visas bendrovės kolektyvas su šeimų nariais pakviečiamas į specialiai jiems rengiamą įspūdingą vakarą.

Kiekvieną vasarą darbuotojams ir jų šeimos nariams organizuojama tradicinė vasaros išvyka, o naujųjų mokslo metų išvakarėse kompanija „Bega“ išlydi savo darbuotojų vaikus į pirmąją klasę bei aprūpina juos pagrindinėmis mokymosi priemonėmis bei kuprinėmis.

Rūpinasi sveikata

Kompanijos „Bega“ generalinis direktorius teigė, jog įmonėje įgyvendinamos ir kitos darbuotojų skatinimo priemonės.

„Skiriame priemokas už darbo rezultatus, darbuotojams išmokame vienkartines pašalpas gimus vaikui, sukūrus šeimą, netekus artimo žmogaus. Skatiname kolektyvą būti sveiku ir sportišku: sudarome sąlygas nemokamai sportuoti, dalyvauti įvairių sporto šakų pirmenybėse ir varžybose. Kiekvieną mėnesį už nerūkymą darbuotojams mokame 100 Lt priemoką. Džiugu, jog per dešimtmetį šio žalingo įpročio atsisakė ne mažiau nei 70 darbuotojų“, – akcentavo A.Kuzmarskis.

Aktyvūs miesto gyvenime

„Begos“ vadovas pabrėžė, kad įmonei svarbus ne tik rūpestis darbuotojais, bet ir aktyvus dalyvavimas miesto gyvenime bei įvairiose paramos akcijose.

A.Kuzmarskis kartu su Aidu Kaveckiu asmenine iniciatyva ėmėsi burlaivio „Meridianas“ išsaugojimo. 2013 metų lapkritį atstatytas ir suremontuotas uostamiesčio simbolis buvo grąžintas į gimtąją vietą prie Danės krantinės.

„Bega“ rūpinasi ir kitu nemažiau svarbiu Klaipėdai objektu – Danės skvero fontanu, kurį kasmet paruošia sezonui, įjungia prieš Motinos dieną ir prižiūri šiltojo sezono metu.

Bendrovė remia ne vieną mieto kultūros įstaigą, įvairius klaipėdietiškus renginius bei projektus, teikia paramą uostamiesčio ligoninėms, globoja „Medeinės“ mokyklą.

„Džiugu, kad dienraščio „Klaipėda“ inicijuoti Rūpestingiausios įmonės rinkimai miesto bendruomenę skatina judėti į priekį. Tai – svarus indėlis į Klaipėdos gerovę bei joje dirbančių žmonių klestėjimą“, – tikino A.Kuzmarskis, dienraščio atstovams įteikdamas padėkos raštą už pilietines iniciatyvas bei aktyvų jūrinės kultūros puoselėjimą.

                                                                                       Evelina Zenkutė, „Klaipėda“, 2014 05 30

Grįžti į naujienų sąrašą