header-photo
post-121

NAUJAS GRŪDŲ EKSPORTO SEZONAS – SU NAUJOMIS GALIMYBĖMIS

Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „BEGA“ Universaliame žemės ūkio produktų eksporto-importo terminale pakrautas ir išleistas pirmasis šį sezoną „Panamax“ tipo laivas su lietuviškų eksportinių grūdų partija.

Dėl šiemet atsiradusių naujų infrastruktūrinių ir gylio parametrų prie kompanijos „BEGA“ krantinių, Uosto kapitono sprendimu, yra patvirtintos didesnės maksimalios laivų grimzlės: 13 metrų - prie 67a krantinės (pirso) ir 13,2 metro - prie 69-70 krantinių.

Todėl „BEGA“ dabar gali pakrauti pilnus „Panamax“ tipo laivus, o tai reiškia, kad vienu reisu galima išgabenti grūdų partijas (ar priimti laivus su kita biria produkcija) po 60-68 tūkst. tonų.

Prie 67a krantinės pakrautas 229 metrų ilgio laivas „Stefanos T“ iš viso išgabeno 66 tūkst. tonų kviečių partiją.

Ruošiantis sezonui, buvo padaryta ir daugiau darbų bei investicijų, kurios atvėrė dar platesnes galimybes grūdų eksportuotojams.

Kartu su partneriu AB „Kauno Grūdai“ kompanijos „Bega“ terminale buvo įrengti grūdų valymo įrengimai bei grūdų džiovykla, kurios pajėgumas - daugiau nei 2 tūkst. tonų grūdų per parą. Tai reiškia, kad ūkininkams atvertos galimybės tiekti grūdus į Klaipėdos uostą tiek paruoštus ir išdžiovintus, tiek tiesiai iš nukulto lauko, išvengiant tarpinių elevatorių.

Kompanijos „BEGA“ terminale grūdai priimami ištisą parą. Tam sukurta autotransporto su žemės ūkio produkcija priėmimo ir aptarnavimo sistema, įrengtas grūdų patikros punktas-laboratorija, atskiros  svarstyklės ir kiti šiai veiklai reikalingi suprastruktūriniai objektai.

Iš viso šį sezoną „BEGA“ planuoja perkrauti apie 1,5 mln. t grūdų, iš kurių apie 1 mln. t bus Lietuvoje išaugintas derlius.

Grįžti į naujienų sąrašą