header-photo
post-125

MOTINOS DIENOS PROGA KLAIPĖDĄ VĖL PASVEIKINO „BEGOS“ PRIŽIŪRIMAS FONTANAS

Motinos dienos išvakarėse tradiciškai atgijo fontanas uostamiesčio Danės skvere. Jį kasmet įjungia bei visą sezoną iki spalio prižiūri ir savo lėšomis eksploatuoja Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“.  

Pastaroji vienu didžiausiu miesto fontanu pasirūpina jau aštuonioliktą sezoną. Kai kompanijos vadovybė dar 1998-aisiais pirmoji mieste nusprendė imtis iniciatyvos jį globoti, tuomet Klaipėdoje dėl sudėtingos ekonominės situacijos nebeveikė nė vienas fontanas. Vėliau šia iniciatyva išplito ir panašiu principu, t.y. bendradarbiaujant savivaldybei ir miesto įmonėms, buvo atgaivintos dar kelios tokios uostamiesčio puošmenos.

Keturiolika metų nuo gegužės iki spalio šalia savo tiesioginių pareigų kompanijoje „Bega“  kasdien Danės skvero fontaną prižiūrėjęs įmonės elektrikas A. Paldavičius šiemet šią misiją perduoda jaunesniam kolegai šaltkalviui–elektrikui Arūnui Montvilui. 

Kompanija „Bega“ savo lėšomis dengia visas išlaidas, susijusias su Danės skvero fontano eksploatacija, t.y. sumoka už vandenį, elektros energiją, atlieka jo einamuosius remonto, paruošimo sezonui ir kitus darbus. Be to, įmonė skiria papildomą etatą kasdienei fontano priežiūrai.

Keturiolika metų tai darė KJKK „Bega“ Energetinės tarnybos elektrikas Aleksas Paldavičius. Kadangi paprastai darbo dienomis fontanas veikia nuo ankstaus ryto iki vėlaus vakaro (o miesto švenčių metu - visą parą), jis kiekvieną rytą, lygiai 6.30 val., fontaną įjungdavo, o vakarais – išjungdavo, sutvarkydavo aplinką, išgriebdavo iš vandens šiukšles ir pan. Danės gatvės gyventojai netgi juokaudavo, kad pagal pono Alekso pasirodymą jie galėdavo nustatinėti laikrodžius.

Šį sezoną ilgametis fontano prižiūrėtojas nusprendė perduoti šią pareigą jaunesniam kolegai šaltkalviui–elektrikui Arūnui Montvilui.

Pasak KJKK „Bega“ Energetinės tarnybos vadovo Deimanto Tiriūno, pasiruošimas šiam sezonui parodė, kad 1976 m. pastatytam įrenginiui jau reikalingas kapitalinis remontas. Nors prieš 18 metų imdama savo globon šį fontaną kompanija atliko daug atstatomųjų bei remonto darbų – suprojektavo ir sumontavo naują apšvietimo sistemą, pakeitė įvadinį elektros kabelį, siurblius, sklendes, automatinę valdymo sistemą, fontano purkštukus, įrengė naują elektros skydinę, atnaujino požeminius fontano vamzdynus ir kt., - laikas ir vanduo padarė savo. Atnaujinimo reikalauja fontanų baseinų konstrukcijos, apdailinės granito plokštės, vamzdynas, įranga. 

Danės skvero fontanas, kaip ir kiti tokie įrenginiai, yra Klaipėdos savivaldybės turtas, o kompanija „Bega“ jį prižiūri pagal susitarimą dėl paramos miestui.

Grįžti į naujienų sąrašą