header-photo
post-177

Klaipėdos moksleiviams - pramonininkų dovana

Susipažinti su naujausiomis technologijomis gyvai Klaipėdos moksleivius paskatino miesto pramonininkai, dovanodami jiems kelionę į sostinę, kur vyko inovacijų renginys #SWITCH!, skirtas pačioms karščiausioms skaitmeninės rinkos kryptims – blockchain,  ICO, dirbtinio intelekto, kibernetinio saugumo, platformų reguliavimo temoms.

Penki autobusai 250 smalsiausių miesto moksleivių iš Martyno Mažvydo, Santarvės progimnazijų, Vytauto Didžiojo, Varpo ir Baltijos gimnazijų į renginį keliavo su Klaipėdos pramonininkų asociacijos (KPA) įmonių: UAB "Fortum Klaipėda",  Klaipėdos jūrų krovinių kompanija "Bega", UAB "Mars Lietuva", AB "Klaipėdos baldai" ir UAB "Lavango Group" parama.

KPA Švietimo, mokslo ir inovacijų komiteto pirmininkas Tomas Eikinas įsitikinęs, kad moksleiviams būtina sudaryti kuo daugiau galimybių pažinti inovacijų naujienas, kurios neišvengiamai tampa kiekvieno verslo pagrindu. "Tokie renginiai - puiki galimybė sudominti ir paskatinti jaunus žmones rinktis tiksliuosius mokslus, inžinerines studijas", - sako T.Eikinas.

Rugsėjo 20 d. ketvirtą kartą Vilniuje vykusiame didžiausiame Baltijos šalyse modernių technologijų ir verslumo renginyje #SWITCH! susirinko apie 12 000 motyvuotų vyresniųjų klasių moksleivių iš visos Lietuvos.        

Grįžti į naujienų sąrašą