header-photo
post-187

"Bega" antrus metus dalyvauja projekte "Ateities inžinieriai"

Klaipėdos miesto vystymo agentūra „Klaipėda ID“ antrus metus iš eilės organizuoja profesinio orientavimo projektą „Ateities inžinieriai“, kurio metu siekiama 9-12 klasių moksleivius supažindinti su inžinerinių ir informacinių technologijų (IT) profesijų studijomis aukštosiose mokyklose bei šių sričių galimybėmis darbo rinkoje.

Kartu su kitomis Klaipėdos regiono inžinerinėmis įmonėmis šiame projekte antrus metus dalyvauja ir Klaipėdos jūrų krovinių kompanija "Bega".

Pasak kompanijos generalinio direktoriaus Laimono Rimkaus, „Begos“ personalo politika jau daugelį metų remiasi principu, kad personalo formavimas vykdomas kviečiant  inžinerinių specialybių studentus atlikti praktiką, sudarant jiems galimybes likti nuolatiniam darbui bei siekti karjeros. Būtent tokiu keliu į kompaniją yra atėję dauguma dabartinių padalinių bei aukščiausio lygio vadovų, specialistų. Tad pagrindinė „Begos“ žinutė projekto „Ateities inžinieriai“ dalyviams yra ta, kad jeigu jaunuoliai renkasi inžinerines studijas, jie turi realių galimybių atrasti bei realizuoti save čia, jūrų uosto industrijoje, Klaipėdoje, Lietuvoje.

"Juolab kad mūsų įmonė vadovaujasi pozicija, jog ne visada geriausios technologijos yra tik įsigyjamos - labai dažnai jas kuriame patys. Esame pastebėję, kad kompanijoje sudaromos galimybės kurti vilioja jaunus specialistus. Jie jaučia, kad esame ne tik paprasti paslaugos atlikėjai, bet kartu kuriame pridėtinę vertę. Taip „Bega“ įgyvendina tokius projektus, kaip geležinkelio lokomotyvų robotizacija, senus dyzelinius šilumvežius konversijos būdu keičiant elektriniais robotais-lokomotyvais, įvairių transporto bei logistinių informacinių sistemų kūrimas ir pan." - sako L. Rimkus. 

Inžinerijos, informacinių technologijų specialistų paklausa yra nuolat auganti tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje. Pagal „Infobalt“ ir „Investuok Lietuvoje“ tyrimo duomenis, ateinančiais metais Lietuvoje papildomai reikės daugiau kaip 13 tūkstančių IT specialistų ir beveik 5 tūkstančių inžinierių. Esant tokiai situacijai, Ekonomikos ir inovacijų ministerija paskelbė, kad šiais metais įstojusiems į informatikos, inžinerinių technologijų, matematikos ir gyvybės mokslų studijų programas – mokslas bus nemokamas.

Sėkminga „Ateities inžinierių“ projekto idėja buvo inicijuota „Kurk Lietuvai“ komandos, kuomet vizitai buvo organizuojami tik Vilniuje ir Kaune. Nuo praėjusių metų prie iniciatyvos prisijungė „Klaipėda ID“, pasiūlydama vizitus į Klaipėdos aukštąsias mokyklas ir inžinerines įmones.

Siekiant moksleivius visapusiškai supažindinti su inžinerijos srities galimybėmis moksleiviai per vieną dieną aplanko inžinerinę arba IT veiklą vykdančią įmonę bei šias studijas siūlančią aukštąją mokyklą.

Grįžti į naujienų sąrašą