header-photo
post-37

PAŽINTIS SU “BEGA” DOMINO KLAIPĖDOS JAUNIMĄ

Pažintis su “Bega” domino Klaipėdos jaunimą

Prasidėjus naujiems mokslo metams jūrų krovinių kompanija “Bega” pakvietė į pažintines ekskursijas Klaipėdos universiteto Jūrų technikos fakulteto studentus. Per keletą dienų vieną moderniausių Klaipėdos uosto kompanijų aplankė apie 80 studentų.

Didžiausią įspūdį kompanijos “Bega” terminalai padarė tiems pirmakursiams, kurie jūrinių specialybių studijuoti atvyko iš kitų Lietuvos miestų ir miestelių.

Savo akimis pamatę šimtus tūkstančių tonų talpinančius birių krovinių sandėlius, krantinėse pabuvoję šalia didžiulių jūrų ir vandenynų laivų, merginos ir vaikinai sakė, kad tai buvo įspūdingas atradimas.

Tačiau gerų įspūdžių pasisėmė ir Jūrų technikos fakulteto ketvirtakursiai. Lydimi Statybos katedros dėstytojos Vidos Sodienės jie profesionaliomis akimis apžiūrėjo ir susipažino su didžiulių sandėlių konstrukcijomis, birių trąšų transportavimo linijomis, hidrotechniniais įrenginiais.

Kompanijoje “Bega” apsilankė uostamiesčio jaunimo organizacijų asociacijos “Apskritas stalas” atstovai. Susitikę su kompanijos generaliniu direktoriumi Aloyzu Kuzmarskiu bei technikos ir technologijų direktoriumi Laimonu Rimkumi jaunimo atstovai labiausiai domėjosi senojo celiuliozės cecho likimu. Šio seno pastato raudonų plytų fasadas žvelgia į Minijos gatvę, tačiau visų architektūros ir paveldo ekspertų jis įvertintas kaip avarinės būklės, o jo likimas bus sprendžiamas ateityje.

Jaunimo organizacijų atstovai, akivaizdžiai susipažinę su kompanijos terminalais, prisipažino nesitikėję išvysti tokią modernią jūrų krovinių kompaniją.

Grįžti į naujienų sąrašą