header-photo
post-127

ATVIRŲ DURŲ DIENA „BEGOJE“ SUDOMINO VISUOMENĘ

Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ tradiciškai sudaroma galimybė visuomenei savo akimis pamatyti, kuo gyvena ši Klaipėdos uosto kompanija, kaip joje organizuojami darbai bei kokie perkraunami kroviniai, ir šiemet sudomino didelį būrį klaipėdiečių bei miesto svečių.

SAVO AKIMIS. Atvirų durų dienos kompanijoje „Bega“ lankytojai turėjo galimybę apžiūrėti birių žemės ūkio produktų, trąšų krovos terminalus, įeiti į sandėlių vidų, susipažinti su juose sandėliuojamais kroviniais.

Į atvirų durų dienos ekskursiją po įmonės teritoriją praėjusį šeštadienį, gegužės 23 d., susirinkę žmonės dėkojo už unikalią progą apsilankyti uoste, nes įprastai vykdant Tarptautinio laivų ir uosto įrenginių (terminalų) apsaugos kodekso bei uosto naudojimo taisyklių reikalavimus, patekimas į uosto teritoriją yra ribojamas.

Tuo metu susirinkusiųjų gausa bei jų pateikti klausimai dar kartą parodė, kad klaipėdiečiai nuoširdžiai domisi, kas vyksta už uosto tvoros. „Žvelgiant iš miesto ar net ir iš marių pusės, kai plaukiame keltu, daug kas atrodo kitaip. Dabar pamatėme savo akimis ir turime tikrą įspūdį“, - prisipažino kai kurie pirmą kartą uosto teritorijoje lankęsi ekskursijos dalyviai.

Svečiai turėjo galimybę apžiūrėti kompanijos „Bega“ birių žemės ūkio produktų, trąšų krovos terminalus, įeiti į sandėlių vidų, susipažinti su juose sandėliuojamais kroviniais bei technologijomis, kurių dėka šie kroviniai yra perkraunami iš sausumos transporto į laivus ir atvirkščiai. Daugelį domino kompanijoje naudojama krovos ir geležinkelio technika, o taip pat įmonės perspektyvos. Juolab kad „Begoje“ apsilankę klaipėdiečiai kaip tik turėjo progą pamatyti, kaip atliekami pasiruošimo naujų geležinkelių statybai bei 67-68 krantinių rekonstrukcijos ir akvatorijos prie jų gilinimo darbai.

„Begos“ generalinis direktorius Aloyzas Kuzmarskis susirinkusiesiems paaiškino, kad pastaruosius darbus organizuoja Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, o „Bega“ savo ruožtu prie rekonstruotų krantinių  ir naujai nutiestų geležinkelių jau ruošiasi statyti naujas talpyklas būsimiems kroviniams, kuriuos galės atgabenti ar priimti dar didesni nei iki šiol laivai, mat didesnis gylis prie krantinių atitinkamai užtikrins ir didesnę maksimalią kraunamų lavų grimzlę. Tai reikalinga siekiant išlaikyti Klaipėdos uosto konkurencingumą kitų Baltijos uostų atžvilgiu bei patenkinti krovinių siuntėjų ir gavėjų lūkesčius.  

Beje, atvirų durų diena „Begoje“ buvo gera proga joje apsilankyti ne tik miestiečiams, bet ir kompanijos darbuotojų šeimų nariams. Jiems, be kita ko, buvo surengta šeimų popietė su įvairiais atrakcionais vaikams ir suaugusiesiems. 

Pasak kompanijos vadovybės, atvirų durų dienos – sena „Begos“ tradicija, kuri gyvuos ir ateityje tam, kad visuomenė galėtų kuo daugiau sužinoti apie uosto veiklą bei objektyviai ją vertinti.

ŠVENTĖ. Atvirų durų diena buvo gera proga joje apsilankyti ne tik miestiečiams, bet ir kompanijos darbuotojų šeimų nariams, kuriems buvo surengta šventė.

Grįžti į naujienų sąrašą