header-photo
post-202

Uosto kompanijos Klaipėdai dovanoja penkis plaučių ventiliacijos aparatus

Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija (LJKKA), kurios narė yra ir Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“, sureagavo į pranešimus, kad Lietuvoje daugėjant koronavirusu užsikrėtusių gyventojų, sveikatos įstaigos gali pritrūkti būtinos aparatūros. Uosto krovos kompanijos surėmusios pečius ir konsolidavusios suaukotas lėšas – per 200 tūkstančius eurų – Klaipėdos ligoninėms padovanos penkis Danijoje pagamintus dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatus „Dameca AX500“. Dalis šių lėšų bus skirta ir kitai medicininei bei priemonėms kovai su koronavirusu įsigyti.

Pasak LJKKA vadovybės, ši paramos iniciatyva yra visų prie jos prisidėjusių LJKKA narių padėka ir pagalba tiems, nuo kurių šiandien priklauso mūsų gyvybės.

„Visi puikiai suprantame, koks svarbus dabar medikų darbas. Rūpestis medikų bendruomene ir pagalba jai šiuo metu yra tai, ką galime padaryti, kad bent kiek sumažintume šios pandemijos pasekmes“, – teigia LJKKA nariai.

Tokių aparatų rezervacija galiojo labai trumpą laiką, todėl reikėjo itin skubių veiksmų. Uosto krovos kompanijos, sužinojusios apie poreikį trūkstamos gyvybiškai svarbios įrangos, reagavo iškart. Uostininkai tikisi, kad dovanojami aparatai prisidės prie sergančiųjų sveikimo ir pravers Klaipėdos sveikatos įstaigoms šiuo iššūkių laikotarpiu.

Du iš penkių dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatų, kurie bus tinkami naudoti ir narkozės metu, jau gauti ir sumontuoti Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

„Šiandien susitelkimas ir maksimalus ligoninės medicinos darbuotojų atsidavimas gelbėjant bei padedant pacientams sveikti yra vienas svarbiausių uždavinių mums kaip sveikatos organizacijai. Tai lengviau įgyvendinti, kai jaučiame paramą iš organizacijų, institucijų, asociacijų, kurios teikia ne tik moralinį palaikymą, bet ir kitais įvairiais būdais siekia drauge įveikti mus užklupusią epidemiją. Sulaukę naujos medicininės įrangos, kurią nupirko Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija, jaučiamės dar tvirtesni kovoje su virusu“, – pažymi Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

Anot LJKKA, dedamos maksimalios pastangos, kad ir likusi nupirkta medicininė įranga kuo greičiau pasiektų Klaipėdą ir būtų galima ją pristatyti medikams. Po vieną dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatą numatyta padovanoti Respublikinei Klaipėdos ligoninei, Klaipėdos jūrininkų ligoninei bei Klaipėdos vaikų ligoninei.

Dauguma LJKKA narių ir anksčiau atsiliepė į medikų prašymus, ir su gydymo įstaigomis pasidalijo tuo, ką patys turėjo įsigiję, – medicininėmis kaukėmis, respiratoriais, chalatais, vienkartinėmis pirštinėmis ir kitomis asmens apsaugos priemonėmis. Uosto krovos kompanijos piniginiais įnašais prisidėjo ir prie Klaipėdos pramonininkų asociacijos inicijuotos pagalbos medikams iniciatyvos.

Grįžti į naujienų sąrašą