header-photo
post-109

TOLIAU VYKDOMA TERMINALŲ IR UOSTINĖS INFRASTRUKTŪROS PLĖTRA

Atsižvelgdama į augančius krovinių srautus bei partnerių poreikius, kompanija "Bega" ir 2014-aisiais tęs uostinės infrastruktūros bei terminalų plėtros programos įgyvendinimą.

Jau praėjusiais metais buvo rekonstruotos skystų produktų talpyklos, o šiemet planuojama išplėsti skystų produktų rezervuarų parką. Tai leis dar labiau padidinti kompanijos krovos pajėgumus bei išplėsti jos specializaciją, kraunant ne tik birius, bet ir skystus ne naftos produktus, tarp kurių - įvairių rūšių, taip pat ir maistiniai, aliejai, skystos trąšos, kiti nepavojingi skysti produktai.

Pasak kompanijos generalinio direktoriaus  Aloyzo Kuzmarskio, šiems metams yra suplanuota ir daugiau darbų, ruošiantis bei įgyvendinant plėtros projektus. Tarp jų - žemės ūkio produktų, mineralinių medžiagų terminalų išplėtimas, technologinio parko ir krovos mašinų modernizavimas, naujų įrengimų įsigijimas, anksčiau statytų sandėlių kokybinių parametrų gerinimas, geležinkelio plėtra. Ypač daug dėmesio skiriama aplinkosauginių priemonių įgyvendinimui - aspiracinių sistemų, dulkių surinkimo įrenginių montavimui.

Generalinio direktoriaus teigimu, naujų krovos galimybių ir pajėgumų atsiradimui pagrindą sudaro įgyvendinami uosto infrastruktūriniai projektai. Praėjusiais metais pradėjus dirbti naujai Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovybei, pasak A. Kuzmarskio, šie darbai labai suaktyvėjo. 2013-ųjų pradžioje valstybinei komisijai buvo priduotas naujai pastatytas pirsas (krantinės Nr. 66a-67a), atlikti gilinimo darbai, šiuo metu ruošiamasi krantinių Nr. 67-68 rekonstrukcijai. Tai leis sudaryti realias sąlygas priimti naujų parametrų laivus ir, įgyvendinus esančio birių krovinių importo-eksporto terminalo plėtrą, 30 proc. padidinti jo pajėgumus.

Artimiausiu metu laukiama gilinimo darbų prie krantinių Nr. 69-70, kurios  yra pastatytos 14 metrų gyliui. Taip pat laukia baigiamieji darbai prie naujų krantinių Nr. 66a-67a - pirso. Tai, anot A. Kuzmarskio, yra reikšmingi darbai toliau planuojant veiklą įgyvendinant projektiniu parametrus.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direktorius Algirdas Kamarauskas patvirtino, kad jau paskelbtas konkursas dėl gilinimo iki 14 m darbų ir prie 69-70 krantinių. Jau parengtas 67-68 krantinių rekonstrukcijos projektas ir artimiausiu metu planuojama skelbti konkursą rekonstrukcijos darbams atlikti. Taip pat, anot A. Kamarausko, sausio viduryje buvo atlikti gilinimo darbai tarp pirso ir 67 krantinės. Šiuo metu laukiama matavimų rezultatų, tad manoma, kad artimiausiu metu uosto kapitonas galės priimti sprendimą leisti švartuotis  prie pietinės pirso pusės didesnę grimzlę turintiems laivams.

Grįžti į naujienų sąrašą