header-photo

„BEGA“ PLEČIA ŽEMĖS ŪKIO PRODUKCIJOS TERMINALĄ

Planuojama, kad jūrų krovos kompanijoje „Bega“ kitų metų rudenį pirmuosius laivus aptarnaus naujas universalus žemės ūkio produkcijos terminalas.

Šiuo metu kompanijoje „Bega“ veikia birių žemės ūkio produktų terminalas, kuriame galima sukaupti iki 25 tūkst. t produkcijos, o metinis pajėgumas 500 tūkst. tonų. Pradedamas statyti universalus žemės ūkio produktų terminalas toli pranoks dabartinį – naujasis 110 tūkst. t talpos terminalas per mėnesį galės perkrauti 170-200 tūkst. t krovinių, metinis pajėgumas sieks apie 2 mln.tonų.

Pasak „Begos“ generalinio direktoriaus Aloyzo Kuzmarskio, universalaus žemės ūkio produkcijos terminalo statyba žymi naują uosto komplekso išvystymo ir investicijų programą, numatytą iki 2015 metų. Ši investicijų programa įgyvendinama 13 ha teritorijoje, iki šiol neįsisavintoje ir nepritaikytoje uosto reikmėms. Planuose – ne tik universalus žemės ūkio produktų terminalas, bet padidės ir birių produktų, trąšų terminalo pajėgumai, bus nutiesti geležinkeliai ir autokeliai, terminalą aptarnaus modernios ir našios geležinkelio vagonų iškrovimo stotys.

185 mln. litų investicija, planuojama į šio komplekso infrastruktūrą ir suprastruktūrą, vykdoma kartu su Valstybinio jūrų uosto direkcija: „Bega“ stato terminalus, uosto direkcija – naujų terminalų veiklai būtinas 66 ir 67 uosto krantines. Planuojama, kad šių krantinių ir naujo pirso statybos etapas baigsis 2011 metų rudenį, tada prasidės laivų krova, o krantinių ir terminalų statybos suderinamumas užtikrins spartesnį investicijų atsipirkimą.

Naujo terminalų komplekso galimybes padidins ir tai, kad atlikus uosto akvatorijos gilinimo darbus, pastačius naujas „Begos“ krantines ir pirsą, čia galės švartuotis iki 13 metrų grimzlės laivai.

Didėjant darbų apimčiai, kompanijai nuolatiniam darbui reikalingi įrenginių šaltkalviai-remontininkai ir automatikos inžinieriai.

„Bega“ suinteresuota priimti gerus, patikimus specialistus. Laukiami Klaipėdos valstybinės kolegijos Technologijų fakulteto auklėtiniai, norintys realizuoti save uosto kompanijoje, kuri 2009 metais tarp didžiųjų šalies bendrovių apdovanota „Metų darbovietės“ prizu.

Prašymus priimti į darbą ir CV siųsti el. paštu dite(et)bega.lt kompanijos „Bega“ personalo vadovei D.Vėželienei, tel. 39 55 12.

Grįžti į naujienų sąrašą