header-photo

KOMPANIJA „BEGA“ PELNĖ METŲ EKSPORTUOTOJO PRIZĄ

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) metinės konferencijos metu geriausiems šalies eksportuotojams įteikti specialūs prizai. Juo apdovanota ir Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“.

Kompanija „Bega“ Lietuvos pramonės produkcijos gamintojams 2009 metais ne tik sėkmingai teikė eksporto paslaugas, bet ir pastebimai padidino jas palyginti su 2008 metais.

Daugiausia eksporto paslaugų „Bega“ suteikė Kėdainių bendrovei „Lifosa“, gaminančiai trąšas: jų buvo perkrauta ir išsiųsta gavėjams 861,46 tūkst. t arba 22 proc. daugiau nei 2008 m.

„Bega“ teikė eksporto paslaugas ir šalies žemės ūkio produkcijos gamintojams.

2009 m. „Bega“ iš viso perkrovė 3,512 mln. t krovinių, aptarnavo 424 laivus (2008 m. – 3,037 mln. t ir 419 laivų).

Pasak kompanijos „Bega“ generalinio direktoriaus Aloyzo Kuzmarskio, šiandien eksportas ir eksporto paslaugos yra vienas svarbiausių visos ekonomikos vystymo veiksnių. Sumažėjus vidaus rinkos galimybėms, laikantis aukštam nedarbo lygiui, eksportas ir eksporto paslaugos padeda išlaikyti ir kurti naujas darbo vietas, įvairiais mokesčiais papildo šalies biudžetą.

Plėsdama tranzito ir eksporto paslaugų galimybes, kompanija „Bega“ pradeda naujo uosto komplekso – universalaus žemės ūkio produkcijos eksporto-importo terminalo statybą, kuris pirmuosius laivus turėtų aptarnauti jau kitų metų rudenį.

Šiemet eksporto paslaugas „Bega“ teikia bendrovėms „Akmenės cementas“, kuri atnaujino produkcijos eksportą ir per 5 mėnesius išsiuntė gavėjams daugiau nei 17 tūkst. t produkcijos, „Lifosa“ (beveik 334 tūkst. t), žemės ūkio produkcijos gamintojams, kalcinuotos sodos tranzito srautai per kompaniją eina į Rusiją, Baltarusiją, Baltijos valstybes (30,5 tūkst. t per 5 mėn.).

Kompanija „Bega“ anksčiau pelnė ir 2009 m. „Metų darbovietės“ prizą, nes kūrė naujas darbo vietas, savo darbuotojams išsaugojo papildomas socialines garantijas ir nemažino atlyginimų.

Grįžti į naujienų sąrašą