header-photo
post-51

“BEGOS” PRIŽIŪRIMAS FONTANAS VĖL PASVEIKINO KLAIPĖDĄ SU MOTINOS DIENA

Savaitgalį uostamiesčio Danės skverelyje pradėjo veikti fontanas, kurio paruošimu sezonui ir eksploatacija jau keturioliktus metus iš eilės pasirūpina Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“.

Įmonė laikosi tradicijos fontaną įjungti Motinos dienai. Šiemet jis ištryško diena anksčiau – šeštadienį.

Pasak kompanijos „Bega“ vyriausiojo energetiko Deimanto Tiriūno, fontano paleidimo išvakarėse įmonės specialistai atliko paskutinius paruošiamuosius darbus: fontano dugne sumontavo šviestuvus, į rezervuarus prileido vandens, išbandė siurblius, tad šeštadienį beliko paspausti mygtuką ir Danės skverelio fontanas simboliškai pradėjo šiltąjį metų sezoną.

Dar anksčiau „Begos“ darbuotojai naujai išdažė fontano dugną, išvalė purkštukus, atliko variklių, siurblių reviziją ir kt.

Šiemet esminių gedimų nebuvo užfiksuota, pakako ir einamojo remonto bei kai kurių detalių pakeitimo, tačiau ir tokiu atveju fontano eksploatacija įmonei kasmet atsieina po keliasdešimt tūkstančių litų.

Kompanija „Bega“ Danės skverelio fontanu rūpinasi nuo 1998 metų, kai su Klaipėdos savivaldybe pasirašė tai numatančią sutartį. Kompanija buvo pirmoji, iškėlusi iniciatyvą, bendradarbiaujant miesto valdžiai ir privačiam verslui, atgaivinti uostamiesčio fontanus, kurie tuo metu buvo visiškai apleisti. Ši iniciatyva neliko be atgarsio ir dabar šiltuoju metų laiku miestiečius džiugina ne vienas fontanas.

Beje, šiemet kompanija „Bega“ neapsiribojo vien fontano paleidimu, bet pasistengė, kad Danės skverelis būtų visapusiškai paruoštas Motinos dienos šventei ir papuošė jį gėlėmis: praėjusią savaitę įmonės darbuotojos parkelyje pasodino apie pusę tūkstančio našlaičių.

Grįžti į naujienų sąrašą