header-photo
post-49

KOMPANIJA „BEGA“ PRISIDEDA PRIE MIESTO GRAŽINIMO

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“ ne tik pradėjo ruošti sezonui jau daugiau nei dešimtmetį Danės skverelyje prižiūrimą fontaną, bet ir papuošė parkelį gėlėmis.

Pagal sutartį su Klaipėdos savivaldybe dar nuo 1998 metų vieną didžiausių ir gražiausių miesto fontanų prižiūrinti bei eksploatuojanti „Bega“ tradiciškai jį įjungia Motinos dienai. Šiomis dienomis įmonės darbuotojai jau pradėjo fontano remonto ir valymo darbus. Kasmet įmonei šios miesto puošmenos priežiūra atsieina apie 70 tūkst. Lt.

Bet šiemet kompanija tuo neapsiribojo. Paprastai prieš įjungdama fontaną „Bega“ ragina miesto tvarkytojus paruošti sezonui ir patį skverą, kad jis bendromis pastangomis taptų jaukiu bei gražiu kampeliu. Kadangi savivaldybė ne visada spėja čia pasodinti gėlių, šiemet įmonė nusprendė tuo pasirūpinti pati.

Trečiadienį „Begos“ darbuotojos Danės parkelyje pasodino apie pusę tūkstančio našlaičių daigų. Tiesa, praeiviai perspėjo, esą dalis jų Motinos dienos dėl ilgapirščių ir vandalų siautėjimo gali ir nesulaukti. Panašiai ankstesniais metais kalbėdavo ir miesto tvarkytojai, aiškindami, kodėl neskuba sodinti gėlių parkelyje. Tačiau „Begos“ atstovai tiki miestiečių sąmoningumu, kita vertus, parkelyje yra sumontuota ir veikia vaizdo kamera, kuri yra prijungta prie viešųjų vietų stebėjimo tinklo.

Nors kompanija „Bega“ ir toliau neketina atsisakyti iniciatyvos prisidėti prie Klaipėdos puošimo, vis dėlto nereikia pamiršti, kad viešosiomis erdvėmis turi rūpintis ne tik privačios įmonės. Todėl įmonė ir naująją miesto valdžią žada paraginti, esant palankiam laikui, inicijuoti skverelio sutvarkymą iš esmės.

 

Grįžti į naujienų sąrašą