header-photo
post-11

PRIE KJKK „BEGA“ KRANTINIŲ RIKIUOJASI „PANAMAX“ TIPO LAIVAI

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“ aptarnauja vis didesnius laivus. Inertinių medžiagų terminale sėkmingai iškrautas „Panamax“ tipo laivas „Reload“. Jo ilgis - 225 metrų, plotis - 32 metrai.

„Reload“ iš Maroko atgabeno 52 tūkst. tonų biraus krovinio – fosfatų žaliavos mineralinėms trąšoms gaminti. Nors pagal kontraktą buvo sutarta, kad šis kiekis gali būti iškrautas per septynias dienas, pakako ir penkių.

Kol kas daugiausiai – 55 tūkst. tonų – krovinio į  KJKK „Bega“ atgabenęs laivas prie kompanijos krantinių buvo aptarnautas praėjusiais metais. Tačiau jau ateinantį mėnesį vėl laukiama tokį patį kiekį atgabensiančio „Panamax“ tipo laivo, kuris, kaip ir dabar kraunamas, iš Maroko atplukdys fosfatų žaliavą.

Į Klaipėdos uostą atplaukiančių laivų didėjimo tendencija, leidžianti krovinių siuntėjams sumažinti kaštus, stebima jau keletą metų. Pavyzdžiui, per pirmus du šių metų mėnesius KJKK „Bega“ aptarnavo 82 laivus, t.y. vos vienu daugiau nei tuo pačiu metu pernai, tačiau perkrovė apie 150 tūkst. tonų daugiau krovinių – iš viso beveik 700 tūkst. t.

Visame Klaipėdos uoste per praėjusius metus buvo aptarnauti 6 948 laivai, t.y. 581 (7,7 proc.) mažiau nei 2009-aisiais, tačiau krova išaugo nuo 27,8 mln. iki 31,2 mln. t (12,2 proc.).

Grįžti į naujienų sąrašą