header-photo
post-73

JŪRŲ KROVINIŲ KOMPANIJA „BEGA“ – ATVIRA VISUOMENEI

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“ šeštadienį atvėrė duris uostamiesčio visuomenei ir savo darbuotojų šeimų nariams bei sulaukė per šimtą svečių, besidomėjusiu kompanijos darbu.

Jau tradicine tapusi atviru durų diena kompanijoje „Bega“ – viena iš nedaugelio progų klaipėdiečiams ar miesto svečiams iš arčiau pamatyti ir susipažinti su uosto veikla, savo akimis išvysti ar net pačiupinėti krovinius, kurie perkraunami kompanijos terminaluose, panagrinėti krovos procesus, techniką ir technologijas. Mat, žinia, dėl galiojančių uosto taisyklių bei saugumo sumetimais patekimas į uosto teritoriją yra ribotas, todėl dar daugeliui klaipėdiečių uosto veikla tebėra nepažinta ir sunkiai įsivaizduojama sritis.

Šiemet šia proga pasinaudojo gerokai per šimtą žmonių; tarp jų buvo ir buvusių kompanijos darbuotojų, kuriems buvo įdomu, kaip keičiasi bendrovė, kokių įdiegė naujų technologijų ar pastatė objektų, ir darbuotojų šeimų narių, ir tiesiog klaipėdiečių, besidominčių, kas vyksta už uosto tvoros.

KJKK „Bega“ gamybos direktorius Stanislavas Lamakinas pristatė svečiams kompanijos veiklą ir surengė ekskursiją po įmonės teritoriją, sudarė galimybę aplankyti trąšų sandėlį su baltais it sniegas karbamido kalnais, geležinkelio vagonų iškrovimo stotį, laivų pakrovimo ir iškrovimo zonas. Pastarojoje kaip tik buvo iškraunamas didžiulis 225 metrų ilgio, 32,2 metro ilgio „Panamax“ tipo laivas „Iron Kovdor“, atgabenęs žemės ūkio produkciją.

Ekskursijos pabaigoje ne tik vaikai, bet ir suaugusieji atvirų durų dienos lankytojai mielai važinėjosi geležinkelio lokomotyvu bei ropštėsi į autokrautuvo kabiną.

KJKK „Bega“ atvirų durų dienas rengia kasmet bei ruošiasi tai daryti ir ateityje tam, kad visuomenė daugiau žinotų apie vienos iš svarbiausių Lietuvos industrijų – uosto – specifiką ir galėtų vadovautis savo nuomone, kai kalbama apie uostinės veiklos poveikį ar naudą.

Grįžti į naujienų sąrašą