header-photo
post-83

STAMBIAGABARITĖ KROVOS ĮRANGA SĖKMINGAI PASIEKĖ "BEGĄ"

Ketvirtadienio, rugsėjo 20-osios, naktį iš Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos į uostą buvo sėkmingai atgabentas nestandartinis krovinys – metalinis bunkeris, skirtas birių krovinių krovai Klaipėdos jūrų krovinių kompanijoje „Bega“.  

Daugiau nei dvylikos metrų pločio metalo konstrukcija, vežama  ant autotreilerio priekabos, vos tilpo į dvi eismo juostas, tad tam, kad nebūtų trikdomas eismas, jai gabenti buvo pasirinktas laikas tarp 2 ir 3 valandos nakties, o krovinį lydėjo trys policijos ekipažai bei būrys specializuotos sunkiasvorių ir stambiagabaričių krovinių pervežimais užsiimančios kompanijos specialistų.

Apie 42 tonas sveriantį  birių krovinių piltuvą kompanijos „Bega“ užsakymu pagamino Klaipėdos LEZ teritorijoje įsikūrusi bendrovė „Baltic Contractor“, besispecializuojanti sudėtingų, nestandartinių, stambiagabaričių metalo konstrukcijų gamyboje.

Uosto kompanijoje bunkeris bus užkeltas ant savaeigio portalo, sujungtas su mobiliu juostiniu transporteriu ir naudojamas importo linijoje kranais iškraunant  birius krovinius iš laivų bei nukreipiant juos į sandėlius ar geležinkelio vagonų bei autotransporto pakrovimo stotį.

Šis milžiniškas piltuvas, kurio talpa – 100 kubinių metrų, o našumas – 1200 kubinių metrų per valandą,  bus eksploatuojamas ant naujai pastatyto pirso kompanijos „Bega“ nuomojamoje uosto teritorijos  dalyje. Bunkeris aprūpintas aspiracine sistema, užkirsiančia kelią dulkėjimui vykdant krovos darbus.

Žinia, kiek anksčiau „Bega“ ant minėto pirso sumontavo našų laivų krautuvą, o rugpjūčio pabaigoje priėmė Austrijoje įsigytą galingiausią Klaipėdos uoste mobilųjį greiferinį  kraną „Liebherr LHM 420“.

Tokiu būdu „Bega“ pabaigė komplektuoti krovos įrangą ir technologijas kompanijos naujai pastatytam Universaliam žemės ūkio produktų eksporto-importo terminalui, kurio metinis pajėgumas – 2,5 mln. t,  ir yra pasiruošusi jį eksploatuoti visu pajėgumu.

Grįžti į naujienų sąrašą