header-photo
post-13

„BEGA“ ĮRENGĖ KOMPANIJOS MUZIEJŲ

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“ baigia administracinio pastato remontą, kurio metu įrengė iki šiol nenaudotą palėpę, o joje įkurdino kompanijos muziejų.

Stilingą XIX a. pabaigoje – XX pradžioje statytą raudonų plytų buvusį celiuliozės fabriko administracinį pastatą kompanija „Bega“ įsigijo 1995 m. ir jį restauravo bei pritaikė krovos kompanijos administracijos veiklai.

Pastaruoju metu buvo pakeistas istorinio pastato stogas, atnaujintas fasadas, o viduje, buvusioje palėpėje, įrengtos naujos patalpos.

Dalis jų skirta ekspozicijai, apžvelgiančiai 20 metų kompanijos „Bega“ veiklos raidą.

Muziejuje eksponuojami „Begos“ perkraunamų krovinių pavyzdžiai, istorinės nuotraukos ir dokumentai, įvairūs suvenyrai, prizai ir apdovanojimai.

Bene įspūdingiausi eksponatai – giliant uosto akvatoriją prie „Begos“ krantinių iš marių dugno ištraukti seni inkarai, vieno kurių funkciją atliko metalu kaustytas didžiulis akmuo su grandine. Muziejaus sieną puošią įspūdingo dydžio jūrinių mazgų kolekcija, dovanota kompanijos „Bega“ verslo partnerio iš Brazilijos.

„Begos“ muziejus jau sulaukė pirmųjų lankytojų – verslo partnerių, valdžios institucijų, kaimyninių šalių atstovų.

Muziejus ir toliau bus pildomas naujais eksponatais, nes kompanija toliau kuria savo istoriją,  tęsdama plėtros projektų įgyvendinimą, statydama naujus objektus ir diegdama naujas technologijas. 

Grįžti į naujienų sąrašą