header-photo
post-119

„BEGA“ ĮVERTINTA UŽ INDĖLĮ Į EKSPORTO PLĖTRĄ

2013 metais atidariusi šalies eksporto sistemai svarbų objektą – Universalų žemės ūkio produktų terminalą, – Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „BEGA“ ženkliai prisidėjo prie eksporto plėtros. Tai konstatavo šiemet 25-erių metų jubiliejų švenčianti Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK), kuri birželio 19 d. įvertino šiuos bei daugelį kitų pasiekimų užsienio prekyboje ir septyniolikai Lietuvos įmonių, tarp jų – kompanijai „BEGA“, įteikė „Metų eksportuotojo“ apdovanojimą.

„2013 m. Lietuvos eksporto struktūroje išryškėjo trys lyderiai. Tai – maisto, medienos ir baldų bei tekstilės gaminių sektoriai. Stiprius rezultatus parodė logistikos sektorius. Ženkliai didėjo iš lietuviškų grūdų pagamintų produktų eksportas į Skandinaviją ir Vakarų Europą“, – naujausius sėkmės pavyzdžius iškilmių metų pristatė apdovanojimą įteikęs Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis.

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija "BEGA" 2013 metais išlaikė krovos apyvartos augimą, kuris, palyginti su 2012-aisiais, siekė 17 proc. Tai lėmė laiku padarytos investicijos į uostinę infrastruktūrą ir terminalų plėtrą. Per pastaruosius dvejus metus kompanija “BEGA” investavo per 50 mln. Lt.

2013-aisiais darbą pradėjo naujas kompanijos Universalus žemės ūkio produktų terminalas. Tai svarbus Lietuvos eksporto sistemos objektas, per kurį yra transportuojami lietuviški eksportiniai grūdai, taip pat tranzitiniai žemės ūkio produktai. Terminalas atvėrė iš esmės naujas transportavimo, sukaupimo bei perkrovimo į jūrų transportą galimybes žemės ūkio produktų eksportuotojams.

Žemės ūkio produkcijos krova praėjusiais metais, palyginti su 2012-aisiais, išaugo 26 proc., o lyginant su 2011 metais - 2,5 karto.

Nominacija „Lietuvos metų eksportuotojas“ yra vienas iš seniausių LPK teikiamų apdovanojimų. Šiemet apdovanojimas teiktas 13-ąjį kartą. Į nominaciją galėjo pretenduoti visos Lietuvos įmonės, gaminančios lietuviškos kilmės produkciją bei ją eksportuojančios ar teikiančios eksporto paslaugas.

Bendrovės buvo vertinamos pagal bendrą eksporto apimtį ir dydį, palyginti su visa produkcijos ir paslaugų apimtimi bei eksporto augimu. Rodikliai lyginami su praėjusių finansinių metų rodikliais. Taip pat buvo vertinami papildomi kriterijai – darbo našumas, investicijos, tarptautinių vadybos ir kokybės standartų diegimas ir taikymas.

Grįžti į naujienų sąrašą