header-photo
post-137

„BEGA“ METUS PALYDĖJO PADĖKA DARBUOTOJAMS

Didžiųjų metų švenčių išvakarėse Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „BEGA“ darbuotojams surengtas šventinis vakaras, kurio metu vadovybė nuoširdžiai padėkojo kolektyvui už 2015-aisiais padarytus darbus bei pasiektus rezultatus. Ypatinga pagarba buvo parodyta tiems darbuotojams, kurie kartu su „BEGA“ yra beveik nuo kompanijos veiklos pradžios.

Šiemet sukako 23-eji metai nuo tos dienos, kai Klaipėdos uoste veiklą pradėjo pirmoji privati jūrų krovos kompanija „BEGA“. Jos istorijoje nebuvo nė vienerių metų, kad nebūtų investuojama į krovos bei sandėliavimo pajėgumų didinimą, modernių technologijų diegimą, naujų pridėtinės vertės paslaugų plėtrą, darbuotojų bei įvairių uostamiesčio bendruomenių socialinę gerovę. Ne išimtis ir 2015-ieji, kurie dar kartą patvirtino, kad ši kompanija nestovi vietoje.

Investuoja į ateitį

Pasak kompanijos „BEGA“ generalinio direktoriaus Aloyzo Kuzmarskio, 2015-ieji buvo svarbūs tuo, kad įmonėje atlikta daug reikšmingų darbų, kurie užtikrins kompanijos konkurencingumą ir perspektyvas.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija (KVJUD) įgyvendina 67-68 „BEGOS“ krantinių rekonstrukciją. Šiemet baigtas pirmasis projekto etapas, paruošta dokumentacija tolesniems darbams. Juos užbaigus, „BEGA“ galės naudotis apie 450 metrų ilgio rekonstruotomis krantinėmis, pritaikytomis 16 metrų gyliui, kuris bus pasiektas iki 16,5-17 metrų išgilinus uosto laivybos kanalą. Žinia, šiems darbams KVJUD intensyviai ruošiasi ir jau yra skelbusi, kad planai priimti „BaltMax“ tipo laivus Klaipėdos uoste, taip pat ir prie kompanijos „BEGA“ krantinių, realybe virs apie 2018-2020 metus.

„Esame dėkingi Uosto direkcijai ir jos vadovybei už pragmatišką bei toliaregišką požiūrį. Krantinės iš anksto ruošiamos maksimaliems uosto akvatorijos gylio parametrams, ir kai tik jie bus pasiekti, mes be didelių uždelsimų ir papildomų projektavimo bei statybos darbų galėsime priiminėti laivus, kuriems reikalingas 16 metrų gylis. Tai gera žinia mūsų partneriams, o taip pat garantija, kad investicijos į uosto kanalo gilinimą nebus įšaldytos ir greitai pradės atsipirkti“, - sako A. Kuzmarskis.

Šiemet įgyvendintas ir kitas didelis KVJUD infrastruktūrinis projektas, kurio metu buvo rekonstruota bei naujai nutiesta apie 2 km „BEGOS“ vidaus geležinkelių. Be to, kompanija savo lėšomis atlaisvino ir paruošė dalį nuomojamos šiaurinės teritorijos, kuri iki šiol buvo užimta ne uosto paskirties statiniais, perspektyviniams krovos pajėgumams.

Dvidešimt metų kompanijoje "BEGA" išdirbę darbuotojai 

Plečia paslaugų spektrą 

Kompanijos partneriai patvirtino, kad šiemet „BEGA“ dar kartą įrodė esanti pasiruošusi bei pajėgi operatyviai reaguoti į rinkos pokyčius. Tiek prieš praėjusių metų, tiek ruošiantis šių metų grūdų eksporto sezonui, kompanija laiku įvykdė partneriams duotus pažadus pastatyti papildomas talpyklas biriai žemės ūkio produkcijai sukaupti.

Sudėjus nuo 2013 m. veikiančio Universalaus žemės ūkio produktų eksporto-importo terminalo talpyklų bei šiemet ir pernai naujai pastatytų dengtų sandėlių talpas, šiuo metu kompanijos „BEGA“ galimybės vienu metu sandėliuoti birią žemės ūkio produkciją siekia per 175.000 t, ir tai yra didžiausi šios rūšies krovinių sandėliavimo pajėgumai Klaipėdos uoste. 

Pasak kompanijos „BEGA“ Komercijos direktoriaus Karolio Kuzmarskio, atveriamos naujos galimybės grūdų ir kitos žemės ūkio produkcijos eksportuotojams bei importuotojams atsispindi krovos apyvartoje, kuri palaipsniui auga ir tampa įvairesnė.

Beje, su besikeičiančiais rinkos poreikiais plečiasi ir tradicinė kompanijos specializacija. Anot K. Kuzmarskio, šalia palaidų birių krovinių krovos vis daugiau teikiama pridėtinės vertės paslaugų, tokių, kaip birių produktų taravimas į įvairaus dydžio maišus, jų konteinerizavimas ir kt. Šiuo tikslu „BEGA“ šiemet investavo į naują techniką ir technologijas, skirtas būtent tokių paslaugų teikimui. Juolab kad jų poreikio augimas fiksuojamas tiek žemės ūkio produktų, tiek mineralinių trąšų bei kitų krovinių gabenimo logistikos grandinėse.

Dešimt metų kompanijoje "BEGA" išdirbę darbuotojai 

Darbuotojai skatinami nuolat  

Savo indėlio į kompanijos pasiektus rezultatus vertę jaučia kiekvienas „BEGOS“ darbuotojas. Įmonė įgyvendina įvairias darbuotojų skatinimo bei socialines programas, pagal kurias „BEGA“ savo darbuotojams padeda suruošti vaikus į pirmąją klasę bei aprūpina juos kuprinėmis ir pagrindinėmis mokymosi priemonėmis, skiria finansinius priedus darbuotojams sukūrus šeimą, sulaukus vaikų, netekus artimųjų ar švenčiant reikšmingas asmenines šventes. Jau 15 metų stabilias papildomas kasmėnesines priemokas gana tie darbuotojai, kurie nerūko ar ryžtasi atsisakyti šio žalingo įpročio.

Metų pabaigoje darbuotojams paprastai išmokamos kalėdinės premijos, vadinamieji 13-ieji atlyginimai. Ne išimtis ir 2015-ieji  – šias Kalėdas daugiau kaip 300 kompanijos „BEGA“ darbuotojų pasitinka sulaukę finansinio įvertinimo už metų darbus.  

Švenčių išvakarėse „BEGOS“ darbuotojai su šeimų nariais rinkosi į Kalėdinį vakarą Klaipėdos dramos teatre, kur kurio metu tradiciškai buvo pagerbti įmonės darbo veteranai: 10 ir 20 metų kompanijoje išdirbę žmonės. Kiekvienas jų sulaukė asmeninės vadovo padėkos bei dovanų. Šios tradicijos kompanija „BEGA“ laikosi jau daugiau nei dešimtmetį.

Grįžti į naujienų sąrašą