header-photo
post-134

"BEGA" TAPO KLAIPĖDOS DRAMOS TEATRO MECENATU

Rekonstruoto Klaipėdos dramos teatro pastato atidarymo išvakarėse, lapkričio 6 d., jame įvyko pirmosios oficialios iškilmės, kurių metų buvo pasirašyta šio teatro mecenavimo sutartis.

Namo sugrįžusio teatro mecenatu tapo Klaipėdos jūrų krovinių kompanija “BEGA“. Ji įsipareigojo per ateinančius trejus metus teatro veiklai skirti 30 tūkst. eurų.

Parama bus skirta profesionaliajam scenos menui plėtoti, tačiau ją asmeniškai pajus ir konkretūs uostamiesčio teatralai. Kasmet Tarptautinės teatro dienos, minimos kovo 27-ąją, proga kompanija „BEGA“ teatro teikimu nominuos po du Klaipėdos dramos teatro aktorius ar režisierius, kuriems skirs po 1.000 eurų bei šią nominaciją patvirtinančius sertifikatus. Laureatus savo nuožiūra pasiūlys teatras. Tai bus jų tiesioginis įvertinimas už atsidavimą profesijai, teatrui ir Klaipėdos publikai.

 „Apie paramą Klaipėdos dramos teatrui pradėjome svarstyti dar šių metų pradžioje, kai teatro pastate visu pajėgumu virė rekonstrukcijos darbai ir šviesaus atminimo teatro vadovas Gediminas Pranckūnas, pristatydamas įrenginėjamas patalpas, degančiomis akimis dėstė atgimsiančio teatro ateities viziją.  Deja,  šis iškilus, didelės pagarbos vertas žmogus nesulaukė šio momento, jo netektis visus mus labai stipriai sukrėtė“, – apgailestavo Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos  „BEGA“ valdybos pirmininkas Aloyzas Kuzmarskis.

Vis dėlto, anot uosto kompanijos vadovo, šiandien matyti, kad G. Pranckūno pradėti darbai yra tęsiami, teatras sugrįžta į savo namus ir pradeda klaipėdiečių ilgai lauktą naują gyvavimo etapą, todėl kompanija „BEGA“ dabar realizuoja mintis finansiškai prisidėti prie teatro veiklos bei padėti jam siekti tikslų būti aukšto lygio uostamiesčio meno ir kultūros židiniu. „Juo labiau kad kalbantis su naujuoju teatro vadovu Tomu Juočiu matyti tas pats užsidegimas dėl teatro perspektyvos“, - pridūrė A. Kuzmarskis.

Savo ruožtu Klaipėdos dramos teatro vadovas T. Juočys pabrėžė: „Mūsų teatrui tai išskirtinis įvykis. Kompanija „BEGA“ pati išreiškė norą prisijungti prie teatro šeimos. Šios įmonės valdybos pirmininkui Aloyzui Kuzmarskiui visada rūpėjo Klaipėdos dramos teatro kasdienybė, rekonstrukcijos darbai. Asmeniškai ne kartą jis lankėsi, diskutavo, patarė. Džiaugiamės nauju bendradarbiavimu ir sieksime pateisinti į mus dedamas viltis: sukurti aktualų, įdomų, ambicingą teatrą, koks dabar yra mūsų naujas partneris ir draugas – kompanija „BEGA“.

Mano asmeninis iššūkis yra tinkamai perimti šviesaus atminimo ilgamečio teatro vadovo Gedimino Pranckūno pradėtą darbą. Dialogą dėl galimos paramos su kompanija „BEGA“ pradėjo būtent jis. Todėl dabar belieka pateisinti lūkesčius“.

 

Grįžti į naujienų sąrašą