header-photo
post-128

„BEGOS“ KOLEKTYVAS – PIRMAS ŠALYJE

Birželį baigėsi du mėnesius trukusi biurų darbuotojų fizinio aktyvumo skatinimo iniciatyva „Mink į sveikatą!”, kurios metu 62 Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos įmonių kolektyvai tarpusavyje varžėsi kardio dviračių varžybose. Pirmąją vietą visoje šalyje iškovojo klaipėdiečiai – jūrų krovinių kompanija „Bega“. Per vieną savaitę jos kolektyvas kardio dviračiu numynė 3713 kilometrų.

Varžybų organizatoriai apdovanojo pirmąją vietą šalyje iškovojusį kompanijos "Bega" kolektyvą 

Iniciatyva „Mink į sveikatą!” šiemet surengta jau antrą kartą. Pernai projekto komanda kardio treniruoklius - dviračius įrengė 18 sostinės biurų, šiemet iniciatyva persikėlė ir į Kauną bei Klaipėdą, o dalyvių skaičius paaugo tris kartus.

Kiekvieną savaitę projekte dalyvaujančių įmonių biuruose buvo įrengiami kardio dviračiai, kuriems fiksuojant darbuotojų numintus kilometrus įmonės varžėsi tarpusavyje.

„Į šias varžybas rimtai įsitraukė ne tik eiliniai įmonės darbuotojai, bet ir visa administracija bei vadovybė. Skyrių vadovai aktyviai ragino kolegas ir patys drauge numynė ne vieną dešimtį kilometrų. Manau, jog prie sėkmės prisidėjo ne tik kolektyvo vienybė, bet ir užsispyrimas bei noras išbandyti save naujose srityse. Įmonėje esame įkūrę sporto mėgėjų klubą, su kurio nariais kasmet dalyvaujame sporto renginiuose ir varžybose, o jų metu laimėtas ne vienas dviratis tapo mūsų pergalės talismanu", - pasakojo į „Mink į sveikatą!” projektą kolegas įtraukęs bendrovės „Bega" Geležinkelio tarnybos viršininkas bei kompanijoje veikiančio Sporto klubo vadovas Šarūnas Juodelis.

Anot varžybų organizatorių, sveikatingumo klubų tinklo „Impuls" atstovų, idėja rengti šalies didžiųjų miestų įmonių kardio dviračių varžybas kilo pernai, atlikus darbuotojų fizinio aktyvumo tyrimą, kurio rezultatai parodė, kad apie 85 proc. didžiųjų miestų gyventojų didžiąją darbo dienos dalį praleidžia sėdėdami. Tuo metu 74 proc. tyrime dalyvavusių respondentų mano, kad darbdaviai turėtų skatinti įmonės kolektyvo fizinį aktyvumą.

Kompanija „Bega“ jau daug metų stengiasi sudaryti savo darbuotojams galimybes sportuoti: nuomoja sporto, treniruoklių sales, kurias darbuotojai gali nemokamai lankyti du kartus per savaitę, įmonėje veikia Sporto klubas, kurio nariai aktyviai dalyvauja įvairiose sporto varžybose.

Grįžti į naujienų sąrašą