header-photo
post-226

A. Kuzmarskiui suteiktas LJKKA Garbės Prezidento vardas

Balandžio 27 d., Klaipėda

Visuotiniame Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos (LJKKA) narių susirinkime Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ valdybos pirmininkui Aloyzui Kuzmarskiui už lyderystę ir ilgamečius nuopelnus telkiant uosto krovos kompanijas suteiktas LJKKA Garbės prezidento vardas.

Ilgametis kompanijos „Bega“ vadovas yra ir vienas iš jau 23 metus veikiančios LJKKA kūrėjų. Nuo asociacijos įkūrimo 1999 m. jis net keturiolika metų buvo renkamas LJKKA prezidentu.

A. Kuzmarskiui LJKKA Garbės prezidento vardas suteiktas už nuopelnus Klaipėdos uostui bei visai šalies jūrinei industrijai. Jis įvertintas už indėlį didinant Klaipėdos uosto konkurencingumą bei techninį potencialą, plėtojant pramonės produkcijos eksporto apimtis, ilgametį aktyvų dalyvavimą siekiant užtikrinti palankias sąlygas uosto industrijai. A. Kuzmarskio profesinių ir diplomatinių ryšių dėka buvo itin puoselėjami tarptautiniai santykiai jūrinėje industrijoje, skatintas tarptautinių mokslo klasterių bendradarbiavimas.

Dabartinis LJKKA prezidentas Vaidotas Šileika pažymėjo, kad Garbės prezidento vardas suteikiamas pirmą kartą asociacijos istorijoje.

„Sunku įsivaizduoti labiau jo nusipelniusį žmogų nei gerbiamas A. Kuzmarskis. Tai žmogus, stovėjęs prie asociacijos kūrimo ištakų bei ženkliai prisidėjęs prie Klaipėdos uosto bei visos šalies pramonės ir verslo plėtojimo. Esame dėkingi jam už lyderystę bei efektyvią ir atsakingą veiklą Klaipėdos jūrų uosto bei Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, labui“, - kalbėjo V. Šileika.

„Šis įvertinimas ypač brangus dėl to, kad jį išreiškė tie žmonės, su kuriais kartu dirbome, kūrėme tiek Asociaciją, tiek patį Klaipėdos jūrų uostą. Drauge galime didžiuotis padarytais titaniškais darbais gilinant uosto krovos kompanijų specializaciją ir profesionalumą, siekiant, kad mūsų balsas būtų girdimas, o veikla ir potencialas - matomas šalies bei tarptautiniu mastu. Noriu padėkoti visiems savo kolegoms, Asociacijos prezidentams, nariams, kiekvienas iš jų įnešė į bendrą darbą savo minčių, idėjų, energijos. Visuomet jėga yra vienybėje, ir ypač dabar labai svarbu, kad ta vienybė toliau yra puoselėjama drauge ieškant išeičių iš uostą, logistikos industriją užklupusios sudėtingos situacijos. Tikiu, kad tos išeitys greitu metu bus rastos ir kad Asociacija šiuose procesuose toliau sėkmingai demonstruos lyderystę“, - sakė A. Kuzmarskis.

Nuotraukų galerija:

Grįžti į naujienų sąrašą